Aktiviteter

Passerade aktiviteter 2020

INSTÄLLT: Besök på Nationalmuseum

Med anledning av den rådande Corona epidemin ställer vi in denna resa.

Följ med till det nyrenoverade Nationalmuseum, som är en upplevelse i sig. Förutom basutställningen visar museet under våren två intressanta utställningar. Den ena handlar om hur våra samtidskonstnärer har inspirerats av den europeiska konstens klassiker. Den andra visar fyra uppmärksammade klänningar designade av modedesignern Pär Engsheden.

Inspiration – Iconic works

Utställningen presenterar konst av konstnärer från vår egen Läs mer »

INSTÄLLT: Besök på Nationalmuseum

INSTÄLLT: Konst – och kulturresa till Nacka och Värmdö 3-4 september 2020

Torsdag 3 september

Vi besöker först skulptören Olle Nymans Ateljé och konstnärshem Duvnäs gård vid strandpromenden i Saltsjö-Duvnäs där vi även äter lunch i Kersti och Britts restaurang. Därifrån åker vi vidare till Gustavsberg för besök i Gustavsbergs konsthall, Sveriges enda konsthall specialiserad på samtida konsthantverk. Här ges även tid att botanisera i den välfyllda museibutiken. Vi besöker även Porslinsmuseet bredvid konsthallen som till sommaren öppnat i nyrestaurerat skick. Museet Läs mer »

INSTÄLLT: Konst – och kulturresa till Nacka och Värmdö 3-4 september 2020

INSTÄLLT: En sagoresa – Stora Sundby slott och ”Miniature Kingdom” i Kungsör

Följ med på besök i denna romantiska riddarborg ritad av arkitekten Peter Frederick Robinson i nygotisk anda, komplett med tinnar och torn – ett praktfullt sagoslott i normandisk stil. Byggmästare Abraham Nyström fick uppdraget att förverkliga planerna som kom att ta 16 år att genomföra. Merparten av de gamla väggarna och inredningen i den gamla renässansborgen från 1500-talet bevarades, arbetet handlade framförallt om att klä den gamla borgen i ny rustning. 1848 stod slottet Läs mer »

INSTÄLLT: En sagoresa – Stora Sundby slott och ”Miniature Kingdom” i Kungsör

2020-02-12

Föreläsning: Bauhaus 100 år

Samtidigt som den nya tyska republiken utropades i Weimar 1919 startade där en konstskola som fick största betydelse för konst och arkitektur under hela 1900-talet. Föreläsare är Hans Lundén, tidigare folkhögskollärare i bl.a. konst- och musikhistoria, som berättar om 100-årsjubilerande Bauhaus.

Tid

Onsdagen den 12 februari kl 18.30

Plats

Multeum

Anmälan

Ingen föranmälan krävs. Biljetter kan hämtas/köpas i informationsdisken på Multeum fr.o.m. onsdagen den 29 januari. Antalet platser är begränsat till 120, varför det kan vara klokt att hämta sin biljett tidigt. För våra medlemmar och ungdomar under 19 år tas inte ut någon entré-avgift, medan alltid välkomna gäster får betala 60 kr.

Föreläsning: Bauhaus 100 år

2020-02-28

Vernissage: Konstlotteriet 2020

Inköpsgruppen i Strängnäs konstförening berättar om konstverken som ingår i årets konstlotteri.

Tid

Fredagen den 28 februari kl 12.00

Plats 

Galleriet i Multeum

Vernissage: Konstlotteriet 2020

2020-03-07

Årsmöte 2020

Årsmötet genomförs på traditionsenligt sätt, och ingen föranmälan krävs. En kort presentation av La Donation Suzy Solidor i Chateau-Musee Grimaldi – Cagnes-sur-Mer ingår i mötesprogrammet. Medlem, som inte kan delta i årsmötet, får delta i konstlotteriet via fullmakt, som skall vara fullständigt ifylld med namn på den person som fullmakten avser (mötesdeltagare får endast medföra två fullmakter). Detaljer i övrigt framgår av särskild kallelse, till vilken förutom dagordning bifogas årsberättelse, årsbokslut, fullmaktsformulär mm. Vinsterna i konstlotteriet är avfotograferade och finns att se på föreningens hemsida. De visas även från den 28 februari i Galleriet på Multeum.

Tid

Lördagen den 7 mars kl 13.00

Plats

Thomas Arena Teatern

Årsmöte 2020

Studiecirklar