Aktiviteter

2019-08-29

Konst- och kulturresa i Bergslagen (Västmanland och Dalarna) 29-30 augusti

Två dagar med många stopp och upplevelser genom Bergslagens förtrollande djupa skogar med rester av hyttor och andra historiska lämningar från Sveriges tidiga järnhantering.

Torsdag 29 augusti

Avfärd med buss från Västerviken kl. 8.00

Vi stannar vid Naturfotografiska museet i Hallstahammar, där Anders Geidemark visar magiska naturfotografiska bilder.

Galleri Astley i Uttersberg utanför Skinnskatteberg inleder vi med fika med smörgås och kaka innan vi får guidning av skulpturparken Läs mer »

Konst- och kulturresa i Bergslagen (Västmanland och Dalarna) 29-30 augusti

Passerade aktiviteter 2019

2019-02-02

Vernissage Sörmlandssalongen

Nu är det dags för vernissage på årets Sörmlandssalong. Vår ordförande i distriktet, Ann Vikström, har varit på förhandsvisning och kan berätta att salongen är mycket sevärd! Totalt var det 127 konstnärer som lämnade in 570 verk. En liten ökning från föregående Sörmlandssalong 2015. Då lämnade 118 konstnärer in konstverk. Juryn har valt ut 68 konstnärer som får ställa ut 229 verk. Arrangör är Eskilstuna Konstförening, som hälsar oss välkomna Läs mer »

Vernissage Sörmlandssalongen

2019-02-28

Föreläsning: Manligt och kvinnligt i konsten

Varför finns så få kvinnliga konstnärer omskrivna i den svenska konsthistorien och varför finns så få kvinnor avbildade bland våra stora monument? Hur är kvinnor respektive män framställda i den offentliga konsten? Vilka var beställarna? Vilka dolda föreställningar om manligt och kvinnligt finns gömda i konstverken? Under detta föredrag tar vi på oss genusglasögonen och bjuder in till funderingar kring dessa frågor.
Föreläsare är konstvetaren och konstpedagogen Marie Läs mer »

Föreläsning: Manligt och kvinnligt i konsten

2019-03-01

Lunchföredrag: Nyfiken på Kåge Liefwendal

Robert Vikström, ordförande i Strängnäs konstförening, berättar om konstnären, journalisten och tonsättaren Kåge Liefwendal och konstscenen för 70 år sedan ur ett Strängnäsperspektiv.

Tid

Fredagen den 1 mars kl 12.00

Plats

Multeum

Lunchföredrag: Nyfiken på Kåge Liefwendal

2019-03-09

Årsmöte 2019

Årsmötet genomförs på traditionsenligt sätt, och ingen föranmälan krävs. En kort presentation av Marc Chagall Museet i Nice ingår i mötesprogrammet.
Medlem, som inte kan delta i årsmötet, får delta i konstlotteriet via fullmakt, som skall vara fullständigt ifylld med namn på den person som fullmakten avser (mötesdeltagare får endast medföra två fullmakter). Detaljer i övrigt framgår av särskild Läs mer »

Årsmöte 2019

2019-04-10

Besök på Millesgården

Millesgården på Lidingö visar under våren en intressant utställning Tillbaka till paradiset. I utställningen presenteras expressionistiska mästerverk från Häuptli-samlingen vid Aargauer Kunsthaus i Schweiz och från Osthaus-Museum Hagens samling i Tyskland. Dessa två samlingar innehåller enastående arbeten från olika stadier av den expressionistiska konst som producerades i Tyskland under perioden 1905-1938. Det Läs mer »

Besök på Millesgården

2019-05-18

Kultur 2019 den 18-19 maj

Strängnäs konstförening deltar med en utställning i Sparbanken Rekarnes skyltfönster på temat ”Konst på 70-talet”. Vi berättar om några av de då verksamma Strängnäskonstnärerna.

Vi finns på plats för att berätta mer den 19 maj kl 11.30. Välkomna!

Läs mer om Konst i skyltfönster

Studiecirklar