Konst – och kulturresa till Nacka och Värmdö 3-4 september 2020 (Preliminärt program)

2020-09-03

Torsdag 3 september

Vi besöker först skulptören Olle Nymans Ateljé och konstnärshem Duvnäs gård vid strandpromenden i Saltsjö-Duvnäs där vi även äter lunch i Kersti och Britts restaurang. Därifrån åker vi vidare till Gustavsberg för besök i Gustavsbergs konsthall, Sveriges enda konsthall specialiserad på samtida konsthantverk. Här ges även tid att botanisera i den välfyllda museibutiken. Vi besöker även Porslinsmuseet bredvid konsthallen som till sommaren öppnat i nyrestaurerat skick. Museet är en del av Nationalmuseum. Middag, samvaro och övernattning på Hotell Blå Blom som även det ligger bredvid Konsthallen.

Fredag 4 september

Vi åker till skulptören Torsten Rehnqvist ateljé i Kummelnäs för en guidad tur i verkstad och ateljé. Därefter fortsätter vi till Artipelag för lunch. Efter stor lunch blir det guidning av utställningen Signature Women.

Kostnad

Priset för resan är för närvarande beräknat till ca 3 000 kr i dubbelrum om vi blir ca 35 personer på resan. Enkelrumstillägg 400 kr.

Kontaktperson

Robert Vikström

robertvikstrom48@gmail.com

070-5411813

Intresseanmälan

Du som är intresserad av Nacka/Värmdöturen får gärna göra en intresseanmälan redan nu, då det underlättar mycket i vår planering och bokningar. Slutligt program med underlag för bindande anmälan kommer att sändas ut senare under våren. Intresseanmälan ger förtur.