INSTÄLLT: Besök på Nationalmuseum

Med anledning av den rådande Corona epidemin ställer vi in denna resa.

 Följ med till det nyrenoverade Nationalmuseum, som är en upplevelse i sig. Förutom basutställningen visar museet under våren två intressanta utställningar. Den ena handlar om hur våra samtidskonstnärer har inspirerats av den europeiska konstens klassiker. Den andra visar fyra uppmärksammade klänningar designade av modedesignern Pär Engsheden.

Inspiration – Iconic works

Utställningen presenterar konst av konstnärer från vår egen tid som har inspirerats av ikoniska mästerverk. Och varför just dessa konstverk är kända över hela världen. Ett urval ur Nationalmuseums samling av målningar, gipser, teckningar, grafik och konsthantverksföremål visas i dialog med de samtida konstverken.

Pär Engsheden och Sara Danius nobelklänningar

Engsheden är modedesigner och programansvarig för Mode på Beckmans designhögskola. Utställningen visar en del av hans pågående forskningsprojekt, som handlar om couture och skapandet av de fyra uppmärksammade klänningar som Svenska Akademins ständiga sekreterare Sara Danius bar under nobelfesterna 2015-2018.

Program

Kl 9.45 – Avresa från Västerviken.
Kl 11.30 – Lunch hos Fredrik Eriksson på Nationalmuseum.
Kl 13.00 – Guidad visning av Iconic works.
Kl 14.00 – Tid för egen rundvandring på Nationalmuseums basutställning, besök i den välsorterade butiken och kanske en kopp kaffe eller ett glas vin i kafeterian.
Ca kl 16.00 – Bussen går hemåt till Strängnäs.

Kostnad

Priset för resa, entréavgift, guidning och lunch är 700 kr. Betalning ska senast den 5 mars vara insatt på föreningens plusgirokonto 4088627-7. Ange vid betalning Nationalmuseum och namn.
Avbokning med återbetalning kan ej ske efter sista betalningsdag.

Kontaktperson

Rigmor Thorstensson
rigmor.thorstensson@gmail.com
073 687 60 61

Anmälan

Anmälan görs den 24–29 februari i nedanstående formulär eller till Rigmor Thorstensson. Antalet deltagare maximeras till 25.